شرکت مهندسی فرداد شبکه در زمینه‌ی دوربین مدار بسته با طراحی دقیق جهت استفاده حداکثری از سیستم‌های نظارت تصویری و در نظر گرفتن بهترین کیفیت و استفاده از دوربین‌های برند و اصیل همواره در تلاش است یک از بهترین ارائه دهنده‌های خدمات این حوزه در شهر اصفهان باشد.

انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته باید بر حسب نوع نیاز تهیه شود و لازمه‌ی یک انتخاب درست و مناسب آشنایی با انواع دوربین‌های مداربسته است. با توجه به اینکه طیف وسیعی از مردم آگاهی کافی نسبت به انواع دوربین‌های مداربسته ندارند ما در این‌جا به معرفی، کاربرد و ویژگی‌های این نوع از دوربین‌ها پرداخته‌ایم. مطالعه این متن دانش کافی را در خصوص دوربین‌های مداربسته و کاربردهای آنها در اختیار شما قرار می‌دهد. به منظور داشتن انتخابی درست در قدم اول لازم است دوربین‌های مداربسته را بر اساس 4 فاکتور زیر تقسیم بندی کرد:

  1. تکنولوژی به کار رفته در دوربین های مداربسته (شبکه یا آنالوگ)
  2. نوع بدنه دوربین های مداربسته
  3. کیفیت و رزولوشن تصویر دوربین
  4. نوع لنز دوربین های مداربسته
انواع دوربین مداربسته

آشنایی با انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی به کار رفته در آن

دوربین مدار بسته اطلاعات مربوط به تصاویر را به دستگاه‌های ضبط‌کننده ارسال می‌کند. بسته به چگونگی ارسال این تصاویر دوربین‌ها در دو دسته زیر قرار می‌گیرند.

  • آنالوگ: در دوربین مداربسته آنالوگ اطلاعات به سیگنال‌های آنالوگ تبدیل و ارسال می‌شوند.
  • تحت شبکه: در این نوع از دوربین اطلاعات دریافتی به شکل دیجیتال( تحت عنوان پروتکل شبکه ) تبدیل و سپس ارسال می‌شود.

1. دوربین‌های مداربسته آنالوگ

تفاوت موجود در ارسال اطلاعات این نوع دوربین‌ها منجر به ایجاد تفاوت در بستر انتقال اطلاعات شده است. در دوربین‌های مداربسته آنالوگ از دستگاه ضبط DVR استفاده شده است. همچنین اتصال دوربین این دستگاه به وسیله‌ی کابل‌های کواکسیال صورت گرفته‌ است. دوربین آنالوگ به واسطه سادگی نصب و قیمت پایین به محبوبیت زیادی دست یافته است. اما در این بین نباید از کیفیت پایین و محدودیت این دوربین غافل شد. این دو عیب در دوربین‌های آنالوگ HD مرتفع شده است به همین دلیل مشتریان بیشتری به سمت استفاده آن گرایش پیدا کرده‌اند. دوربین آنالوگ HD نسل جدیدی از مدل‌های قدیمی دوربین‌های آنالوگ است که کیفیت تصاویر ارائه شده در آن از وضوح بالایی برخوردار است. برندهای مختلفی از این دوربین وجود دارد که از جمله آن می‌توان به AHD ،HDTVI ،HDCVI و HDSDI  اشاره کرد.

2. دوربین های مداربسته تحت شبکه

دستگاه ذخیره اطلاعات و تصاویر در دوربین مداربسته IP (تحت شبکه )  از نوع NVR است. برای اتصال این دستگاه به دوربین ها از انواع کابل های شبکه استفاده می شود. این نوع از دوربین های مداربسته به واسطه کیفیت بالای تصاویر، تکنولوژی هوشمند و پردازش بالای تصاویر به محبوبیت بسیاری دست یافته است. اما در کنار این محاسن وجود کاربردهای خاص و حرفه ای در کنار قیمت بالای آن موجب محدود شدن مشتریان این نوع از دوربین مداربسته شده است.

انواع دوربین‌های مداربسته بر اساس بدنه دوربین

1. دوربین مداربسته دام Dome

Dome در زبان انگلیسی به معنای گنبدی شکل است به همین دلیل برخی از دوربین‌های مداربسته را به واسطه شکل ظاهری آنها، Dome می‌نامند. اصولاً این نوع از دوربین‌ها در فضای داخلی ساختمان و زیر سقف نصب می‌شوند. به طور کلی این دوربین‌ها برای استفاده در منازل، ادارات، فروشگاه‌ها، قطار و مترو و… کاربرد دارند. جنس بدنه خارجی این دوربین‌ها در اغلب موارد پلاستیک است اما گاهی اوقات از فلز نیز استفاده می‌شود. دوربین‌های مداربسته دام بر اساس بستر نصب به دو دسته دوربین‌های مداربسته با کابل‌کشی با کابل شبکه و دوربین مداربسته دام با کابل‌کشی با کابل کواکسیال تقسیم می‌شوند. لازم به ذکر است دوربین‌های تورت(Turret) نیز از زیر مجموعه دوربین‌‍های دام به حساب می‌آیند.

دوربین مداربسته دام
دوربین مداربسته بولت

2. دوربین مداربسته بولت Bullet

دوربین‌های بولت اصولا از نظر ظاهری به شکل استوانه و یا مکعب مستطیل هستند. از این دوربین‌های برای نصب‌های خارجی استفاده می‌شود. دوربین بولت را می‌توان هم برای زیر سقف و هم بر روی دیوار استفاده کرد. مقاومت بدنه خارجی این دوربین‌ها بسیار بالا است زیرا آنها همواره در معرض گرد و غبار و باران قرار دارند. جنس بدنه این نوع از دوربین‌های مدار بسته فلزی است. به طور کلی دوربین بولت بر اساس میزان مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. بزرگترین نقطه ضعف این دوربین ها وجود پایه است. این پایه دزدیده شدن این دوربین‌ها را آسان کرده است به همین دلیل توصیه می‌شود آنها در ارتفاعات بالا و دور از دسترس مورد استفاده قرار گیرند.

3. دوربین مداربسته باکس یا صنعتی Box

دوربین‌های باکس همانگونه که از نامشان پیداست شکل مکعب مستطیل دارند. کاربرد این نوع از دوربین‌ها بیشتر در بخش‌های صنعتی است. از ویژگی‌های دوربین‌های مداربسته باکس می‌توان به امکان اتصال جداگانه لنز اشاره کرد.

دوربین مداربسته باکس
مداربسته اسپیددام

4. دوربین مداربسته اسپید دام، گردان PTZ

دوربین‌های  مداربسته‌ای که قابلیت چرخش داشته باشند را اسپید دام یا PTZ می‌نامند. این دوربین‌ها به واسطه قابلیت چرخشی که دارند برای فضاهای بزرگ و وسیع مناسب هستند. همچنین گردش این دوربین‌ها می‌تواند توسط یک اپراتور  (از راه دور)کنترل شود. بعضی از مدل‌های این دوربین‌ها قابلیت زوم و فوکوس خودکار دارند که در این صورت به حضور اپراتور نیاز نیست و کافیست برنامه مورد نظر تعریف شود.

5. دوربین مداربسته چشم ماهی fisheye

دوربین‌های مداربسته چشم ماهی در دسته دوربین‌های 360 درجه قرار دارند. استفاده از این دوربین‌ها زاویه دید گسترده‌ای را به وجود می‌آورد و با استفاده از آنها می‌توان بر تمامی مسیرها نظارت داشت. لازم است در هنگام استفاده از دوربین چشم ماهی به ارتفاع نصب توجه ویژه‌ای شود.

دوربین مداربسته چشم ماهی
دوربین مداربسته مخفی

6. دوربین مداربسته مینیاتوری (مخفی)

دوربین‌های مداربسته اگر قابلیت مخفی کردن را داشته باشند به آن مینیاتوری می‌گویند. اصولا اندازه این دوربین‌ها بسیار کوچک است. لازم به ذکر است این دوربین‌ها با عنوان پین هول (Pinhole) نیز شناخته می‌شوند.

معرفی انواع دوربین مداربسته بر اساس کیفیت تصویر

نوع و کیفیت دوربین‌های مداربسته شفافیت تصویر و نمایش جزئیات را تعیین می‌کنند. عوامل دیگری می‌تواند کیفیت تصویر را تحت تاثیر قرار دهد اما بدون شک مهمترین آن نوع دوربین است. کیفیت تصاویر همواره با معیار مگاپیکسل مورد بررسی قرار می‌گیرد. هر چه تعداد مگاپیکسل تصاویر بیشتر باشد کیفیت آن نیز بالاتر خواهد بود. لازم به ذکر است رزولوشن تصویر نیز بیان‌کننده کیفیت آن است. اما کیفیت دوربین‌های مداربسته موجود در بازار دارای تقسیم بندی‌هایی به شرح زیر است:

  • (1280*720) اHD (ا مگاپیکسل)
  • (1920*1080) Full HD ( 2 مگاپیکسل)
  • 2048*1536 (3 مگاپیکسل)
  • 2560*1440 (4 مگاپیکسل)
  • 2536*1920(5 مگاپیکسل)
  • 3840*2160 (4K) (8 مگاپیکسل)

آشنایی با انواع دوربین مداربسته بر اساس به نوع لنز

دوربین‌های مداربسته بر اساس نوع لنز به کار رفته در آنها، در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌شود:

  • لنز ثابت (fix) : اگر فاصله کانونی لنز به کار رفته ثابت باشد به آن لنز ثابت می‌گویند. زاویه دید در دوربین‌های لنز ثابت قابل تغییر نیست و بعد از نصب در زاویه تعریف شده باقی می‌ماند. این دوربین‌های ارزان و مقرون به صرفه برای مکان‌های با حساسیت کمتر قابل استفاده هستند.
  • لنز متغیر ( varifocal): دوربین مداربسته لنز متغیر دارای قابلیت تنظیم فوکوس و  تغییر فاصله کانونی است بنابراین امکان تغییر زاویه دید بعد از نصب وجود دارد. لازم به ذکر است تغییر در زاویه دید این دوربین‌ها به صورت دستی انجام می‌شود.
  • لنز متغیر موتورایز (varifocal motorized):  اگرچه از نظر ظاهری این نوع دوربین‌های مداربسته شبیه دوربین‌های مداربسته لنز متغیر است اما تنظیم فاصله کانونی این دوربین به صورت اتوماتیک انجام می‌شود. در واقع این دوربین دارای قابلیت فوکوس خودکار است. امکانات ویژه به کار رفته در دوربین لنز متغیر موتورایز موجب افزایش قیمت آن شده است.

در نهایت باید گفت شرکت فرداد شبکه ارائه دهنده خدمات دوربین مداربسته در اصفهان تمامی دوربین‌های ذکر شده را با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد.